• Technische Dag groot succes

  Op de zomerse zaterdag van 30 juni jl. heeft de SVDU zijn visitekaartje afgegeven tijdens de jaarlijkse Technische Dag. Meer dan veertig geïnteresseerden waren op de dag afgekomen, die plaatsvond in het paviljoen van de SVDU aan de Mytylweg. Zij werden getrakteerd op presentaties van Alex Bos en Jeroen Manschot, evenals een training onder leiding van Sjors Elsinghorst en Jesse Knetsch. Een zeer geslaagde dag vol voetbalgerelateerde activiteiten werd afgesloten met een barbecue en het kijken van de achtste finale van het WK: Frankrijk-Argentinië.

  Om twaalf uur ’s middags ging de Technische Dag van start met een welkomstwoord van Erik Hoving namens het bestuur. Vervolgens gaven organisatoren Sjoerd Verkleij en Leon Beumer het woord aan Alex Bos, de eerste spreker van de middag. In zijn presentatie besprak hij aan de hand van een keur van actuele wedstrijdbeelden van het lopende WK de recente spelregelwijzigingen. Alex is dit jaar gepromoveerd naar de Masterclass, en gaat volgend jaar duels in de Keuken Kampioen Divisie leiden. Als hem dat net zo goed afgaat als zijn presentatie, dan zien we Alex binnenkort vast en zeker op televisie! 

  Na de spelregelsessie van Alex Bos stonden SVDU’ers Jesse Knetsch en Sjors Elsinghorst buiten klaar om een training te verzorgen. Onder een stralende dan wel brandende zon werden de deelnemers flink getest met verschillende oefeningen op het grasveld en op de atletiekbaan. Ondanks de hitte zetten de deelnemers een uur lang hun beste beentje voor en werden zij zeker niet ontzien door Jesse en Sjors. Na afloop van de training kon er gedoucht en omgekleed worden in de ruime kleedkamers van de SVDU.

  Na een warme douche werden de deelnemers terug in het paviljoen verwacht, waar de volgende etappe van de dag van start zou gaan. Eredivisiescheidsrechter en SVDU’er Jeroen Manschot gaf een presentatie over communicatie, teamwork én het fenomeen dat de afgelopen weken de voetbalwereld in zijn greep heeft gehouden: de Video Assistant Referee (VAR). Jeroen had de audio-opnames van een aantal van zijn wedstrijden meegenomen, zodat de deelnemers konden meeluisteren naar de communicatie tussen Jeroen en zijn assistent-scheidsrechters. Het belang van iedere official binnen een team werd al gauw duidelijk, evenals het belang van duidelijke afspraken maken. Jeroen sloot zijn presentatie af met beelden van de wedstrijd Polen-Litouwen. Bij deze interland was Jeroen aanwezig als videoscheidsrechter. De communicatie tussen de videoscheidsrechter en de scheidsrechter was erg interessant en leerzaam om te volgen, zeker met het oog op het lopende WK.

  Na het verhaal van Jeroen tot zijn einde was gekomen werden de sprekers en trainers bedankt voor hun bijdrage aan de Technische Dag. Ook de organisatie van de dag werd in het zonnetje gezet, alvorens het tijd was om de barbecue aan te steken. Op het grote scherm was de achtste finale van het WK Frankrijk ?? Argentinië te zien. Het was een fantastische wedstrijd met goed voetbal en veel doelpunten. Ook de arbitrage liet zich van zijn beste kant zien: de Iraniër Faghani liet zien waarom hij tot concurrent van "onze" Björn Kuipers wordt gerekend voor het fluiten van de finale. Zo kwam een mooie voetbaldag op een passende wijze ten einde.

  Dank aan de organisatoren en aan allen die aanwezig waren. De SVDU wenst iedereen een fijne zomerstop en verwelkomt één ieder bij de eerste officiële training van het nieuwe seizoen op 16 augustus.