• Openingsavond maandag 9 september

    Maandag 9 september a.s. komt de Dennis Gebbink (oprichter Only Friends) naar de SVDU. Als voetballer speelde hij 15 jaar in de hoogste klasse van het amateurvoetbal bij verenigingen als DWV, IJsselmeervogels en AFC. Zijn zoon Myron werd geboren met een hersenbeschadiging, maar wilde wel graag voetballen. Hij kon tot de D-jeugd nog meekomen, maar op een groot veld werd het motorische verschil met zijn leeftijdgenoten te groot. Daardoor zocht Dennis naar een manier om ervoor te zorgen dat kinderen met een beperking toch hun favoriete sport konden blijven beoefenen: Only Friends werd opgericht.

    Vandaag staat er een Friendship sportcentrum waar meer dan 700 kinderen en jongeren met een beperking aan 25 sporten kunnen doen. De mogelijkheid om op een veilige manier georganiseerd te sporten binnen een eigen sportclub vindt navolging in de rest van het land. Zo is in samenwerking met De Hoogstraat Revalidatie de sportclub Only Friends Utrecht ontstaan. Karin den Balvert (voorzitter Only Friends Utrecht) zal daar deze avond ook een toelichting op geven. Dus er zijn niet één, maar zelfs twee gastsprekers op de openingsavond!

    Deze avond met Dennis Gebbink en Karin den Balvert wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de SVDU. We werken zoals gebruikelijk met een voorinschrijving, dus als je deze inspirerende avond niet wilt missen, vergeet dan niet om je aan te melden! Dit kan door een mail te sturen naar via academie@svdu.nl.  Inschrijving is kostenloos. De mogelijkheid bestaat om als lid één introducee mee te nemen op basis van beschikbare plaatsen. Leden en Vrienden hebben echter voorrang op plaatsen. Noem de naam van de introducee bij jouw aanmelding en je hoort uiterlijk één week voor de avond of deze persoon kan aansluiten. De avond start om 19.45 uur, tot dan!

     

    Sjoerd Verkleij en de Vrienden van de SVDU