• Marco Ritmeester winnaar Open Dommetje 2018

  Ja, ja ook de organisatie van het Ko-Tech Open Dommetje is met zijn tijd meegegaan. Vorig jaar nog de papieren versie, dit jaar ging (bijna) alles via de App. Inmiddels waren we toe aan alweer de 11e editie waarbij niet alleen leden van de SVDU maar ook niet-leden zich aan allerlei voetbal- en spelregelvragen tegoed konden doen. Konden we vorig jaar nog tegen de 40 deelnemers begroeten, dit jaar bleef de teller uiteindelijk steken op 27 deelnemers (met daarbij de kanttekening dat er 5 mensen wegbleven zonder ook iets maar iets van zich te hebben laten horen) L.  

  Aan het concept hadden we niets veranderd. Na her en der wat kleine opstartproblemen gingen we traditioneel van start met de 10 voetbalvragen met daarbij als uitsmijter de navolgende benaderingsvraag : op het afgelopen WK in Rusland werden er weer de nodige gele kaarten door de heren scheidsrechters aan de spelers getoond. Hoeveel kaarten werden er eigenlijk getoond ? Het goede antwoord was 219. Trainer David Vecht had goed geoefend en had 7 van de 10 vragen goed en mocht het boek van Bas Nijhuis in ontvangst nemen. 

  In de tweede ronde kwamen de spelregelfanaten weer aan hun trekken. De eerste vijf vragen werden volgens het meerkeuzesysteem gesteld en de overige 5 vragen volgens het Mokum Open-principe, waarbij de deelnemers moesten kiezen uit de disciplinaire straf, de   spelstraf/hervatting en de plaats van de hervatting. Aangezien deze ronde ook m.b.v. de mobiele telefoon gedaan moest worden en het een schier onmogelijke opgave werd om de antwoorden op één scherm te krijgen, werd iedere vraag, met dank aan onze IT-specialist Leon Beumer, in 3 mootjes gehakt.  Ook nu hadden we er weer een laagdrempelige vraag aan toegevoegd J, namelijk : op het afgelopen WK in Rusland werd er ook weer driftig gescoord door de diverse teams.  Hoeveel doelpunten vielen er eigenlijk in totaal (incl. de verlengingen) ? Het antwoord is 169 doelpunten. En zoals (bijna) ieder jaar zette Jesse Knetsch deze ronde naar zijn hand en behoefde de barragevraag deze keer niet ingezet te worden om tot een winnaar te komen.

  We hadden de smaak te pakken en gingen na de 2e ronde gelijk door met de 3e ronde. De ronde met de bekende themavragen rond het cijfer 11. Ondergetekende had weer mooie n**i-vragen in elkaar geknutseld, waarbij de mensen na afloop in polonaise de zaal uitgingen. Peter van Klinken bleef hier uitermate koel onder en wist maar liefst 7 van de 10 vragen goed te beantwoorden. Er zijn al heel wat Wereldkampioenschappen voetbal gespeeld. Welk onderstaand land heeft tot en met het afgelopen WK in Rusland al 11 keer eerder deelgenomen ? Waar de meesten dachten aan Uruguay, moest het toch echt Zwitserland zijn. 

  Nadat de kruitdampen waren opgetrokken had onze VJ Leon Beumer wat bloopers in elkaar geknutseld voor tijdens de pauze. Om de deelnemers niet gelijk (weer) de gordijnen in te jagen, starten we altijd met het Dommetje Omhoog/Dommetje Omlaag. Uiteindelijk bleek na slechts 7 vragen, tot zijn eigen stomme verbazing, Hennie Agterberg over als winnaar.

  Voordat de finale zou plaatsvinden moesten 20 beeldvragen uiteindelijk de doorslag geven wie er naar de finale mochten. Van allerlei soorten vragen passeerden de revue, waarbij de meeste vragen duidelijk waren en bij sommige vragen achteraf nog enige discussie ontstond over de disciplinaire straf. De enige echte SVDU LCS was onverbiddelijk en liet zich niet terroriseren door de klagers.

  Na wederom een korte pauze, waarbij de vlammetjes en bitterballen van Vincent, Hennie en Henk gretig aftrek vonden, konden we de navolgende personen naar voren roepen voor de finale : Erik Hoving, Tim de Gast, Peter van Klinken, Joris van Zuijdam, Bastian Ritmeester, Fabian Schepens, Jesse Knetsch en Marco Ritmeester. De 5 beeldvragen bracht al een aardige schifting teweeg. Daarentegen waren de finalisten bij de meerkeuzevragen weer vrij eensgezind.

  Moesten we voorheen nog wel eens alles extra nakijken omdat het verschil tussen de nummer één en de nummer twee slechts één of twee punten betrof, nu was er door administrateur Rob Dumont alles tot in de puntjes al doorgerekend en hoefden we ook geen barragevraag uit de hoge hoed te toveren. Wie o wie zou de 1½ kg wegende Ko-Tech Open Dommetje-wisselbokaal mee naar huis mogen nemen ? Aangezien de winnaar van vorig jaar, t.w. Kenneth Debipersad, dit jaar niet in de finale stond, zouden we sowieso een andere winnaar krijgen. Uiteindelijk mocht Marco Ritmeester hem (weer eens) in ontvangst nemen met een totaalscore van 53 punten.

  De volledige uitslag is als volgt :

  1. Marco Ritmeester                                     53 punten

  2. Jesse Knetsch                                          50 punten

  3. Fabian Schepens                                      49 punten

  4. Bastian Ritmeester                                   48 punten

  5. Joris van Zuijdam                                     46 punten

  6. Peter van Klinken                                     44 punten

  7. Tim de Gast                                             43 punten

  8. Erik Hoving                                              41 punten

  Langs deze weg willen wij onze vaste sponsoren bedanken, t.w. :

  - Ko-Tech Kozijntechniek : hét adres voor het verhelpen van storingen aan allerlei kozijnen met als specialiteit kunststofkozijnen. Daarnaast kan je bij Ko-Tech terecht voor het laten aanbrengen van diversen anti inbraakvoorzieningen, éénmalig onderhoud of het sluiten van een periodiek onderhoudscontract.

  - Restaurant Nieuw-China : het nr. 1 Chinees Indisch restaurant in het hartje van de stad Utrecht aan de Biltstraat.

  - Frans van Seumeren : mede dankzij hem kunnen we de winnaar een Sky Box-arrangement aanbieden voor de wedstrijd FC Utrecht-Willem II.

  Volgend jaar gaan we wederom op voor een volgende editie van het Ko-Tech open "dommetje". De 12e editie zal deze keer gehouden worden op vrijdag 8 november 2019.

  Team Ko-Tech Open Dommetje,

  Jacco Baas en Leon Beumer.