• In memoriam Henk van Straten

  Op donderdag 18 juni jl. bereikte ons het trieste nieuws dat ons lid Henk van Straten na een moedig gedragen ziekbed op 78 jarige leeftijd is overleden.

  Henk was lid sinds 1 oktober 1962 en heeft grote verdiensten voor de SVDU gehad. In de tijd dat er nog geld verdiend kon worden met de verwerking van de Toto/Lotto formulieren heeft Henk samen met zijn team (in de drukke periode wel een groep van 10 tot 15 personen) hier heel veel werk van gemaakt. Iedere vrijdag toto’s en lotto’s ophalen bij alle andere medewerkers en deze vervolgens naar het bondskantoor van de KNVB afd. Utrecht brengen, eerst op de Biltstraat in Utrecht en later op de Blokhoeve in Nieuwegein. In die periode werd er jaarlijks wel tussen de 12.000 en 25.000 gulden (voor de jongeren komt dat neer op bedragen tussen de 5.400,- en 11.350,- euro) winst mee gemaakt! Geld dat er mede voor zorgde dat de SVDU een eerste eigen paviljoen kon bouwen. Voor al deze inspanningen is hij op de Algemene Vergadering in 1987 tot Lid van Verdienste benoemd.

  Naast de Toto/Lotto is hij onder andere ook actief geweest als bestuurslid, als barmedewerker en beheerder van het archief van de SVDU. Henk heeft veel bardiensten gedaan bij diverse activiteiten. Tot 3 jaar terug was hij bijvoorbeeld bij de SVDU nog actief als barmedewerker bij de dinsdagavond atletiekactiviteiten en de diverse atletieklopen op zondag.

  Als scheidsrechter heeft Henk de top van het zaterdagvoetbal gehaald. Met 48 jaar moest hij vanwege de toen nog geldende leeftijdsgrens verplicht stoppen. Hij is daarna nog een periode bij HMS als grensrechter actief geweest.

  Tot 10 jaar terug was Henk op onze clubavonden en vergaderingen altijd aanwezig. De oudere leden herkennen het vast nog wel, vast item op de Algemene Vergadering was steevast het schrijven van zijn naam. Met regelmaat schreef de notulist – op de typemachine – Van Straten met twee A’s … Iets wat Henk niet zo waardeerde.

  Vanaf mei 2019 ging het slechter met Henk toen hij diverse gezondheidsklachten kreeg.  Op 18 juni 2020 was het op en heeft hij ons verlaten. Henk, bedankt voor alles wat je voor onze vereniging betekent hebt!

  Namens alle SVDU’ers wensen wij zijn familie en nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

  Bestuur SVDU

   

  Rouwkaart Henk van Straten => Opgelet, i.v.m. de coronamaatregelen is het bijwonen van de plechtigheid en het voorafgaande afscheid nemen alleen voor genodigden.