• In memoriam Cyriel Haggenburg

  Deze week bereikte ons het bericht dat, geheel onverwachts, op 69-jarige leeftijd is overleden ons oud lid Cyriel Haggenburg. 

   

  Cyriel begon zijn scheidsrechtercarrière op 15-jarige leeftijd bij Zwaluwen Vooruit op de zaterdag. Het fluiten beviel hem zo goed dat hij zich een paar jaar later aanmeldde bij de KNVB. Daar begon hij met het fluiten van zijn wedstrijdjes bij de heren op de zondag. Na verloop van tijd maakte hij de switch naar het damesvoetbal. Daar bleek uiteindelijk zijn hart te liggen. Cyriel was een graag geziene gast bij de verenigingen.  

   

  Niet veel later werd hij benaderd door FC Utrecht om op zaterdag zijn wedstrijden te fluiten en te vlaggen bij de jongste jeugd. Zijn cluppie kostte hem zodanig veel tijd dat hij na 10 jaar stopte met het fluiten voor de KNVB. Op de donderdagavond bleef hij nog wel een trouw bezoeker bij zijn andere geliefde cluppie, t.w. de SVDU, totdat het fysiek niet meer ging en hij zich volledig ging storten op zijn rood.-witte cluppie uit de Domstad. Vele SVDU-leden zijn hem in de afgelopen jaren op Zoudenbalch tegen het lijf gelopen, altijd voorzien van een gulle lach en een praatje.

   

  Naast al zijn activiteiten in de voetballerij, was Cyriel iemand die hield van feesten en partijen. Je kon hem iedere week bellen als er weer iemand had afgezegd voor een wedstrijd of niet kwam opdagen. Voor één ding hoefde de KNVB hem nooit te bellen: fluiten tijdens het carnaval. Dat was zijn lust en zijn leven...

   

  Wij verliezen in hem een gezelligheidsmens pur sang. Wij wensen zijn naaste familieleden heel veel sterke toe met dit enorme verlies. Cyriel rust in vrede!

   

  Bestuur SVDU
  Jacco Baas