• In memoriam Bertie van Mourik

  In memoriam Bertie van Mourik


  Op vrijdag 10 maart jl. bereikte ons het trieste nieuws dat op dinsdag 7 maart toch nog onverwacht Bertie van Mourik op 76 jarige leeftijd is overleden. Bertie is de vrouw van ons erelid Wim van Mourik en heeft in het verleden veel voor de SVDU betekend. Wij herdenken Bertie in een in memoriam.

   

  Wim van Mourik, de man van Bertie, was met zijn bedrijf zeer nauw betrokken bij de bouw van ons oude paviljoen. Mede daardoor heeft Bertie destijds heel veel bij gedragen aan de totstandkoming van ons oude paviljoen. Vele dagen was zij daar aan het werk en niets was haar te veel.

  Toen het paviljoen er eenmaal stond, heeft Bertie de nodige bardiensten gedraaid. Ook haar inbreng bij grote atletiek evenementen was groot en nooit was zij te beroerd om haar handen uit de mouwen te steken. Ook een aantal jaren geleden bij de organisatie van NK atletiek op Maarschalkerweerd konden wij meerdere dagen op haar steun rekenen.

   

  In het begin van deze eeuw werden er nog regelmatig door de leden van de SVDU tenniswedstrijden gespeeld. Bertie behoorde steevast tot een van de prijswinnaars. Was er iets bij de SVDU te vieren, dan was Bertie van de partij. Zoals de Wildavonden en het Sint Nicolaas feest. Bertie was niet weg te denken van de dansvloer. Bij de COVS voetbaltoernooien was ze er vaak samen met de andere dames bij. Met z´n allen met de bus naar het toernooi. Bram de chauffeur zette de spelers af op het sportpark en daarna ging hij met de dames naar de stad. Iedereen vond dat een geweldig uitstapje. Van de voetbalwedstrijden had ze niets gezien, alleen maar gehoord, dat we geen 1e waren geworden. Ook op onze klaverjassenactiviteiten was Bertie er altijd bij.

   

  Bertie, namens de club ontzettend bedankt voor alles wat je voor de SVDU betekend hebt!
  Namens alle SVDU’ers wensen wij Wim, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden, heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

  Bestuur SVDU 

   

  De rouwkaart van Bertie vind je hier