• Floor Baas bondsridder

  Op vrijdag 24 juni jl. heeft bondsvoorzitter Just Spee ons lid Floor Baas voor al zijn verdiensten benoemd tot bondsridder van de KNVB. 

  Onderstaande tekst is integraal overgenomen van de KNVB site.

  "Floor Baas is afgelopen vrijdag benoemd tot bondsridder van de KNVB. Bondsvoorzitter Just Spee reikte deze mooie onderscheiding aan hem uit tijdens de landelijke bijeenkomst met de KNVB-ambassadeurs op de KNVB Campus.

  De bondsvoorzitter prees Floor voor de belangrijke bijdrage die hij geleverd heeft aan met name het amateurvoetbal. Als talentvolle spits speelde Floor al bij onder andere SCH, DOS, Elinkwijk en Woerden. Van eerstgenoemde vereniging is hij nog altijd lid en ook daar heeft hij verschillende vrijwilligersfuncties vervuld. Na zijn actieve spelersloopbaan bleek dat hij ook een uitstekend scheidsrechter was. Niet alleen heeft hij jarenlang in de top van het amateurvoetbal gefloten, ook in het betaald voetbal heeft hij tal van duels geleid.

  Bestuurslid

  Voor de KNVB was hij niet alleen op het gebied van arbitrage actief. Hij fungeerde 19 jaar als bestuurslid van de KNVB Afdeling Utrecht (later werd dit district Midden) en was 15 jaar lid van de algemene vergadering amateurvoetbal. Daarnaast bleef hij zich op verschillende manieren inzetten voor de arbitrage: als rapporteur, docent, coach en waarnemer.

  De laatste jaren is Floor actief geweest als waarnemer, coach en ambassadeur van de KNVB. Scheidsrechters uit het talententraject zien hem volgend seizoen nog in functie langs het veld verschijnen. Van de overige functies neemt hij nu definitief afscheid."

  Namens alle SVDU’ers feliciteren wij Floor van harte met deze prachtige eervolle onderscheiding!

  Bestuur SVDU